vzory náramků

Pravidla Death note

18. 7. 2008 20:13
Rubrika: anime

I.
- Člověk, jehož jméno je zapsáno do tohoto zápisníku, zemře.
- Zápisník nebude fungovat, pokud si zapisovatel při psaní jména nepromítne v hlavě tvář oběti. Tak budou uchráněni lidé se stejným jménem.
- Pokud je příčina smrti dopsána během 40 sekund po napsání jména, stane se tak.
- Pokud příčina smrti není specifikována, oběť jednoduše zemře na zástavu srdce.
- Po napsání jména mohou být dopsány bližší detaily do 6 minut a 40 sekund.

II.
- Zápisník se stává vlastnictvím lidského světa ve chvíli, kdy se dotkne lidské země.
- Vlastník zápisníku spatří podobu a hlas původního majitele, shinigami.
- Člověk, který používá Death note, nepřijde do Nebe ani do Pekla.

III.
- Zapisovatel může určit přesný čas úmrtí do 40 sekund po napsání jména. Oběť pak zemře v zadaném čase.
- Člověk, který se dotkne zápisníku, spatří podobu a hlas původního majitele, shinigami, i když není majitelem zápisníku.

IV.
- Člověk, který vlastní Death note, je následován původním majitelem, shinigami, až do své smrti.
- Když člověk použije zápisník, shinigami se před ním objeví do 39 dnů od prvního zápisu.
- Shinigami, původní majitelé zápisníku, nedělají nic, co by mohlo zabránit úmrtím v důsledku zapsání do Death notu.
- Shinigami není povinen vysvětlit svému majiteli veškerá pravidla, která se k používání zápisníku vztahují.

V.
- Shinigami se psaním do zápisníku prodlužuje život, zatímco člověku nikoliv.
- Člověk si může zápisem zkrátit i svůj vlastní život.
- Člověk, která se stane majitele zápisníku, si může vyměnit polovinu zbývajícího života za oko shinigami. Tímto okem uvidí jméno a délku života každého člověka, na něhož pohlédne.
- Shinigami nemůže být zabit ani probodením srdce nožem, ani prostřelením hlavy pistolí. Nicméně existují způsoby, jak zabít shinigami, které ovšem většinou neznají ani oni sami.

VI.
- Podmínky smrti nebudou uskutečněny, dokud nebude fyzicky možné je provést či alespoň odůvodněný předpoklad, že je bude možné provést.
- Přesný rámec smrtících podmínek není znám ani samotným shinigami, na to musíš přijít sám.

VII.
- Jedna stránka vytržená ze zápisníku nebo jen malý útržek mají stejné schopnosti jako celý zápisník.
- Do zápisníku lze psát čímkoliv (kosmetikou, krví), pokud je to napsáno čitelně.
- Ani původní majitelé, shinigami, toho o zápisníku příliš nevědí.

VIII.
- Příčinu smrti nebo detaily můžeš napsat dříve než jméno oběti, ale jméno pak dopiš přesně před napsanou příčinu. Na doplnění jména máš 19 dní (podle lidského kalendáře).
- I když s sebou momentálně nemáš Death note, výsledek bude stejný, když si představíš tvář člověka a napíšeš jeho jména na útržek.

IX.
- Death note nepůsobí na lidi mladší 780 dní.
- Death note nezabije člověka, jehož jméno je 4x špatně napsáno.

X.
- Sebevražda je právoplatná příčina smrti. Každý člověk v sobě nese myšlenky na sebevraždu a rozhodně to není nic, na co "se nesmí ani pomyslet".
- Pokud je jako příčina smrti určena sebevražda či nehoda, která by vedla k více úmrtím, než je zamýšleno, člověk zemře na zástavu srdce. Tak se zabrání smrti nevinných lidí.

XI.
- Když zapíšeš jméno oběti, čas a podmínky smrti, můžeš čas a podmínky upravit kolikrát chceš, pokud to stihneš do 6 minut a 40 sekund od zapsání jména. To samozřejmě lze provést jen do doby, než oběť zemře.
- Kdykoliv chceš změnit cokoliv napsaného v zápisníku během 6 minut a 40 sekund po zápisu, musíš skutečnost, kterou chceš změnit, škrtnout dvěmi vodorovnými čarami.
- Jak vidíš, podmínky smrti se mohou měnit, ale jakmile jednou napíšeš jméno oběti, její smrt už nelze odvolat.

XII.
- Pokud zápisník ztratíš nebo je ti odcizen, ztrácíš status vlastníka, pokud jej nezískáš zpět do 490 dní.
- Pokud sis vyměnil oko se shinigami, ztrácíš sílu oka, stejně jako všechny vzpomínky na Death note ve stejném okamžiku, kdy ztrácíš status vlastníka.

XIII.
- Pokud Death note půjčíš jinému člověku, nepřestáváš být vlastníkem.
- Ten, komu jsi Death note půjčil, není pronásledován shinigami.
- Shinigami vždy zůstává s právoplatným vlastníkem zápisníku.
- Ten, komu jsi Death note půjčil, si nemůže vyměnit oko se shinigami.

XIV.
- Když vlastník zápisníku zemře v době, kdy Death note někomu půjčil, vlastnictví se automaticky přenáší na člověka, který tou dobou Death note má u sebe.
- Pokud je Death note ukraden a vlastník zlodějem zabit, vlastnictví se automaticky přenáší na zloděje.

XV.
- Pokud je jméno napsáno do více než dvou zápisníků, bude fungovat je zápisníku, do kterého bylo jméno napsáno dřív, nehledě na určenou dobu smrti.
- Pokud je jméno napsáno do více než dvou zápisníků s časovým rozdílem méně než 0,06 sekund, je to považováno za simulaci, ani jeden ze zápisníků nebude fungovat a oběť nezemře.

XVI.
- Shinigami musí mít nejméně jeden vlastní Death note, který nesmí půjčit člověku ani mu nesmí dovolit, aby do něj psal.
- Půjčování a vyměňování zápisníků mezi samotnými shinigami je dovoleno.

XVII.
- Pokud se shinigami rozhodne zabít pomocí Death note člověka z osobních důvodů (například záchrana života jiného člověka), život onomu člověku se sice prodlouží, ale shinigami umírá.
- Shinigami zmizí, ale jeho Death note zůstává. Vlastnictví takového zápisníku se obvykle přenese na shinigami, který se jej dotkne nebo se zápisník vrací zpět k Velkému bohu smrti.

XVIII.
- Pokud jiný člověk vlastní Death note a ty se toho zápisníku dotkneš, uvidíš podobu a hlas jeho shinigami.
- Člověk disponující mocí oka, může prozradit jméno a délku života, který uvidí, jiným lidem.
- Držením Death notu člověk přestává být pro lidi s okem obětí. Člověk s okem totiž nevidí délku života ostatní vlastníku zápisníku, včetně svého. Nicméně pro člověka není důležité vidět délku svého života nebo délku života ostatních vlastníků Death notu.
- Shinigami nesmí lidem říkat jména s délku života osob, které vidí. Tím se předchází zmatku, který to může v lidském světě způsobit.

XVN
- Shinigami, jehož Death note je vlastnictvím lidského světa, se musí ujistit, že jej lidé budou používat. - Je velice neobvyklé, že shinigami, který prováží člověka v lidském světě, zemře, ale pokud se to stane, Death note, který dal lidskému světu, neztrácí své schopnosti.

XX.
- Aby člověk s okem shinigami viděl jméno a délku života jiného člověka, musí vidět více než polovinu jeho obličeje. Když se dívá shora, musí vidět přinejmenším celou hlavu až k nosu. Pokud vidí například jenom oči, pak se jméno a délka života neukáže. Pokud vidí celou tvář a skryté jsou jen některé části obličeje, jako oči, nos nebo ústa, pak osoba s okem jméno i život vidí. Stále není přesně známo, kolik tváře je třeba přesně vidět, aby se objevilo jméno a život a je to třeba stále ověřovat.
- Pokud jsou splněny výše napsané podmínky, člověk s okem dokáže spatřit délku života a jméno osoby i z obrázků a fotografií libovolně starých. Samozřejmě je to ovlivněno ostrostí fotografie a její velikostí. Jméno a délku života lze poznat také z portrétů, jakkoliv jsou realistické.

XXI.
- Člověk s mocí oka shinigami získá 3.6krát ostřejší zrak, než lidé mohou mít, bez ohledu na jejich původní zrak.

XXII.
- Osoba, která ztratí status vlastníka Death notu, rovněž ztratí vzpomínky na používání zápisníku. To neznamená, že ztratí veškeré vzpomínky ode dny, kdy zápisník získal do dne, kdy jej ztratil, pouze zapomene vše, co se týkalo Death notu.

XXIII.
- Pokud člověk vlastnící více zápisníků přestane být vlastníkem jednoho z nich, přestane vnímat podobu a hlas shinigami, kterému tento zápisník původně patřil. Tento shinigami odchází, ale vzpomínky na něj a na jeho Death notu zůstávají, dokud člověk vlastní druhý Death note.

XXIV.
- Shinigami nesmí zůstat v lidském světě bez určitého důvodu. Podmínky pro setrvání shinigami v lidském světě jsou následující:
1. Člověk získá jeho Death note.
2. Hledání člověka, kterému chce shinigami předat svůj zápisník, může proběhnout ve světě shinigami, pokud probíhá v lidském světě, zápisník musí být předán do 82 hodin.
3. Pokud shinigami hledá člověka, jehož chce zabít, rovněž může v lidském světě zůstat 82 hodin.

XXV.
- Shinigami nesmí dát zápisník přímo do rukou dítěte mladšího 6 let (podle lidského kalendáře).
- Death note nesmí být držen dítětem mladším 6 let, ale pokud Death note padl do lidského světa a je součástí lidského světa, může být použit na lidi v jakémkoliv věku.

Zobrazeno 6114×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz